Vulkanizerstvo Boris Kozamurnik s.p.

PE Bukovska vas 15 2373 Šentjanž

gsm.: 041 607 298

Zimske gume 2017/2018 – katere so najboljše za letošnjo zimo?

Test zimskih gum evropskih avtomobilskih klubov, pri katerem je sodelovala slovenska AMZS. V zahtevnih razmerah se pokažejo razlike.

Na našem testu, ki ga AMZS opravlja v sodelovanju s partnerskimi avtomobilskimi klubi (ADAC, ÖAMTC, TCS, ANWB) in nekaterimi porabniškimi organizacijami, smo – tako kot v preteklih letih – podrobno pregledali lastnosti zimskih pnevmatik tako na suhi kot na mokri cesti, na snegu in ledu, ugotovili smo njihovo glasnost, preverili smo njihovo obrabo oziroma število prevoženih kilometrov, pa tudi porabo goriva.

Iz skupka vseh teh posamičnih ocen smo dobili skupno oceno oziroma priporočilo. Kot je že običajno, objavljamo ugotovitve v tabeli, kjer so navedene ocene za vsa ocenjevalna merila, pa tudi za posamezna ocenjevalna področja za vsako merilo. Prav zaradi obširnosti in zahtevnosti testiranja AMZS test (oziroma test avtomobilskih klubov) pnevmatik velja za najbolj verodostojnega, saj razkrije vse najpomembnejše lastnosti pnevmatik. To zahteva tudi dovolj časa za preskus vseh lastnosti pnevmatik, predvsem pa tudi prilagoditev letnim časom: in če želimo rezultate objaviti pred zimo, moramo vsaj na snegu pnevmatike preskusiti v prejšnji zimi, zato z našim testom začnemo leto dni pred objavo rezultatov. Ker vse pnevmatike za naš test kupimo v običajni prodaji, pnevmatike, ki niso na voljo za nakup ob začetku testa, ne morejo biti vključene v tokratni test. Dimenzija 195/65 R 15 T Dimenzija 215/65 R 16 H

Dimenzija 195/65 R 15 T


Dimenzija 215/65 R 16 H